03 April 2022 |

Hoge energierekening: de compensatieregelingen vanuit de overheid op een rij

De energieprijzen zijn onverminderd hoog en    de overheid moedigt burgers aan de thermostaat thuis op 19 graden te zetten   . Maar er zijn ook richtlijnen vanuit de overheid om te maatregelen voor de hoge rekening. Wanneer kom je hierboven in de overzichten en hoe werkt dat? NU.nl zet de regelingen op een overzicht.
Lees hier meer:
https://www.nu.nl/geldzaken/6192764/hoge-energierekening-de-compensatieregelingen-vanuit-de-overheid-op-een-rij.html

Overige nieuwsberichten

11 Jun 2022
Markt voor zonnepanelen blijft onstuimig vanwege lange levertijden

Huishoudens die nu zonnepanelen willen, krijgen soms geen offerte meer of moeten in ieder geval een stuk langer wachten tot ze worden geïnstalleerd. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl.
Lees meer hier:
https://www.nu.nl/wonen/6205727/markt-voor-zonnepanelen-blijft-onstuimig-vanwege-lange-levertijden.html
Lees meer
04 Jun 2022
Het Dilemma | Tekort aan omvormers wordt nijpend, hoe lost de markt het op?

Het tekort aan omvormers wordt nijpend, waar ligt de oplossing? Solar Magazine bespreekt dit dilemma met Eddy van Dijk, commercieel directeur bij Navetto. ’Het probleem wordt erger voordat het weer beter wordt.’
Lees meer hier:
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i27332/het-dilemma-tekort-aan-omvormers-wordt-nijpend-hoe-lost-de-markt-het-op


Lees meer
31 May 2022
Essent verhoogt prijzen variabele contracten vanaf 1 juli met ruim een kwart

Energiebedrijf Essent gaat de variabele energietarieven per 1 juli met 25 tot 30 procent verhogen. Klanten zijn daardoor 25 tot 90 euro per maand meer kwijt aan hun energierekening, bevestigt het bedrijf dinsdag na berichtgeving van de NOS.
Lees meer hier:
https://www.nu.nl/economie/6203930/essent-verhoogt-prijzen-variabele-contracten-vanaf-1-juli-met-ruim-een-kwart.html


Lees meer
20 May 2022
Afbouw salderingsregeling weer uitgesteld, eigenaren zonnepanelen mogen tot 2025 volledig salderen

Minister Jetten meldt dat de afbouw van de salderingsregeling nog een jaar uitgesteld wordt, te weten tot 1 januari 2025. Vanaf dat kalenderjaar krijgen de eigenaren van zonnepanelen versneld minder voordeel. 
Lees meer hier:
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i27237/afbouw-salderingsregeling-weer-uitgesteld-eigenaren-zonnepanelen-mogen-tot-2025-volledig-salderen


Lees meer
21 Apr 2022
Onze gasopslagen zijn leeg, onder meer door 'dom contract' met Gazprom

Terwijl de gasprijzen torenhoog zijn, er oorlog woedt in Oekraïne en de roep om te stoppen met de import uit Rusland groeit, zijn de Nederlandse gasvoorraden gevaarlijk leeg. Dat komt door een samenloop van omstandigheden, waaronder naïviteit, deskundigen. De (pijnlijke) oplossing ligt mogelijk oorsprong in de Nederlandse bodem: Gronings gas.
Lees hier meer:https://www.nu.nl/klimaat/6196482/onze-gasopslagen-zijn-leeg-onder-meer-door-dom-contract-met-gazprom.html

Lees meer
20 Apr 2022
Kabinet wil per 2023 af van btw op zonnepanelen

Wie zonnepanelen koopt, daar als het aan het kabinet ligt vanaf 1 januari 2023 geen btw meer over te betalen. Staatssecretaris Marnix van Rij (Fialiteit) heeft een beginc en    internetconsultatie   gepubliceerd. Op dit moment betalen eigenaars van zonnepanelen nog 21 procent btw over de installatie en levering ervan.
Lees hier meer:
https://www.nu.nl/economie/6196165/kabinet-wil-per-2023-af-van-btw-op-zonnepanelen.html


Lees meer